Geeks With Blogs
Rohit Gupta Engaging talk on Microsoft Technologies ....My Resume

If you facing the issue that the web Analytics Reports in SharePoint 2010 Central Administration is not updating data.

When you go to your site > site settings > Site Web Analytics reports or Site Collection Analytics reports 
You get old data as in the ribbon displayed "Data Last Updated: 12/13/2010 2:00:20 AM"

  • Please insure that the following things are covered:

    Insure that Usage and Data Health Data Collection service is configured correctly.
    Log Collection Schedule is configured correctly
    Microsoft Sharepoint Foundation Usage Data Import and Microsoft SharePoint Foundation Usage Data Processing Timer jobs are configured to run at regular intervals
    One last important Timer job is the Web Analytics Trigger Workflows Timer Job insure that this timer job is enabled and scheduled to run at regular intervals (for each site that you need analytics for).

    After you have insured that the web analytics service configuration is working fine and the Usage Data Import job is importing the *.usage files from the ULS LOGS folder into the WSS_Logging database, and that all the required timer jobs are running as expected… wait for a day for the report to get updated… the report gets updated automatically at 2:00 am in the morning… and i could not find a way to control the schedule for this report update job.

    So be sure to wait for a day before giving up :)
Posted on Wednesday, February 16, 2011 10:35 AM | Back to top


Comments on this post: Site Web Analytics not updating Sharepoint 2010

No comments posted yet.
Your comment:
 (will show your gravatar)


Copyright © Rohit Gupta | Powered by: GeeksWithBlogs.net